lördag 19 mars 2011

Älskade Vivianna

Min syslöjdslärare i fyran hade en sådan där klocka. En klockan som var så vacker att tiden stannade. Ofta bad jag läraren komma och hjälpa mig bara för att få titta på hennes vackra klocka. Med åren har jag upptäckt att många kvinnor jag beundrar äger en Viviannaklocka.

Dagens stiltips är det mesta som gjorts av Vivianna Torun Bülow-Hübe vars föremål numera säljs för Georg Jensen. Viviannas design  karakteriseras av elegans, sensualism och den där sällsamma tvisten.

Män har alltid intresserat sig för klockor. Många gånger har en snygg klocka varit pricken över i:et i en mans look. Varför har så få kvinnor upptäckt klockan?

Viviannaklockan är dock inte enbart en klocka; den är ett smycke, en klocka och en unik berättelse varje gång. Från början hade Viviannaklockan endast en sekundvisare. Vivianna har i flera intervjuer, apropå den annorlunda klockan vars urtaval är en spegel, påtalat att "När man tittar på tiden ser man i stället sig själv... man ska uppleva ögonblicket nu". Något att bära med sig en solig lördag som denna.

Mer om Vivianna kan man lära sig här http://www.dn.se/bostad/hundraarig-silverkant-pa-tillvaron och här http://svtplay.se/v/1370468/oppet_arkiv/nyfiken_pa_-_torun_bulow_hube

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar