måndag 21 januari 2013

Tänk, jag blev inte stenad!

Även om jag sällan numera är nervös när jag sitter i TV tar det på krafterna i form av förberedelse och den där molande känslan av om framträdandet varit bra nog. Första gången jag fick möjlighet att sitta i TV var i Svt:s morgonsoffa där jag skulle ersätta idolen Maria Abrahamsson i fredagspanelen med rävarna Stig Malm och Göran Hägg. Jag har aldrig varit så nervös som den morgonen och tack vare det har jag aldrig varit nervös därefter.

Jag tvekade lite kring att delta i Debatt i torsdags till följd av debattämnet. Barnfattigdom är laddat, precis som det bör. Därför är det onödigt att ta till överdrifter på det sätt som de utpekade barnrättsorganisationerna hade gjort. Mot bakgrund av det mycket höga tonläget riktat mot Janne Josefsson efter Uppdrag Granskning väntade jag med en storm av hat och hot. Den har uteblivit till min stora glädje.

Det gläder mig att vanliga människor är klokare än våra journalister och politiker som svalt de uppblåsta siffrorna utan att kritiskt granska och värdera deras sannolikhet. Samtidigt skrämmer det mig, för om det fick såhär i denna fråga, hur går det då i andra? Vad ska vi med granskande journalister till om de inte vågar granska?

Jag vill också här ta tillfället i akt och tacka för vänliga kommentarer och mail. Trots att jag nu varit med ett tag värmer det lika gott varje gång att någon tar sig tid att leta upp mina kontaktuppgifter och skicka några vänliga rader. Tack!

Här är länken till programmet http://www.svtplay.se/video/949928/17-1-22-00

4 kommentarer:

 1. Har just hittat din blogg. Tycker att du har rediga åsikter ("morgonsoffan" och nu senast Debatt) Detta gör att jag ska ha koll på här. Du hör alltså till det märkvärdiga sällskap som får den äran att finnas på min bokmärkessida :-)
  Ja, detta kanske lät lite högtidligare än det egentligen är, men varför inte. Lite beröm skadar inte!

  SvaraRadera
 2. Brist på överflöd bland vissa grupper i samhället kan inte med den bästa vilja i världen definieras som fattigdom om den diskursen förs i ett modernt västerländskt land.

  Därför är talet om barnfattigdom är bara dubbelsnack från en maktmonoman politisk vänster eftersom alla kan se och borde förstå att det nu efter en sisådär 45-50 år med ett i grund och botten socialistiskt statssystem inte borde vara möjligt att ens prata i termer av fattigdom, än mindre barnfattigdom.

  Finns fattigdom idag i Sverige så beror det ju uppenbarligen på ett gigantiskt systemfel eller som jag personligen anser; vänstern behöver fattigdom och i synnerhet relativ sådan så länge de inte har fullständig parlamentarisk majoritet, då skulle det nämligen bli andra bullar bakade av bulldegen.

  Det kan ju inte vara nåt annat än ett systemfel i socialstaten (byggd på socialistiska principer och värderingar till största delen) eftersom den uppenbarligen inte klarar av att fördela alla himmelska gåvor (skattepengar) till de fattiga och företagen.

  Därför måste vi inse att hur lång tid makthavarna än får på sig och hur fagra löften de än gödslar med om hur bra just deras ekonomiska fördelningspolitik är för den eller den särintressegruppen så kommer de att drivas mot/tvingas till att genomföra klassiskt liberala normaliseringar steg för steg, enligt det snitt Friedrich Hayek deklarerar i boken, "Constitution of Liberty", annars står vi där till slut med en totalitär socialstat av senaste snitt och ingen kommer ihåg riktigt hur det hela gick till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl formulerat, Dividendum. Jag kände själv att Daniel Suhonen var lite fräck när han beskyllde den nuvarande regeringen för problemet samtidigt som han helt glömde bort att nämna att Socialdemokraterna innehaft makten under större delen av förra århundradet, ofta i egen majoritet.

   Elisabeth Dahlin sa ju också att Rädda Barnen har arbetat med frågan om barnfattigdom i tio år, så problemet är ju uppenbarligen äldre än den nuvarande borgerliga regeringen.

   Radera
 3. Du hade ett vettigt budskap som du framförde på ett mycket bra sätt! Det är mycket ovanligt att någon lyckas med detta i den röra som nästan alltid uppstår i SVT Debatt. Jag hoppas du kommer att deltaga i fler TV-debatter i framtiden.

  SvaraRadera