fredag 30 december 2011

Gott nytt 2012!

Så här på kvällskvisten när 2011 drar sin sista suck är det dags för årets sista inlägg. I går debuterade jag som oregelbunden krönikör i Skånska Dagbladet. Min krönika om integration och traditioner tar upp aspekter som jag tidigare lyft här på bloggen; jag tror stenhårt på att lyckad integration bygger på att inkludera människor i det som finns, inte att låtsas som att det som finns saknar värde. När människor tillåts bli fullvärdiga medborgare i ett nytt land på basis av att de blir en del av gemenskapen tappar blodsband - det vill säga sådant som är omöjligt att uppbringa oavsett ambition - betydelse.

I dag skriver jag en debattartikel i Aftonbladet om 2011 som ett förlorat år för alliansen. Min kanske viktigaste poäng rör framför allt Moderaternas beröringsskräck inför de värderingar och mål som uppfattas som traditionellt borgerliga.

Årets sista stilbild kommer från Valentinos vårkollektion, en kollektion som varit en riktig inspirationskälla under året. Skira pasteller, spetsar och smickrande volanger. En påminnelse i vintermörkret om att det alltid kommer en ny vår.


I morgon satsar jag dock på röda läppar, höga klackar och ett riktigt sommarreafynd som jag längtat efter att få ta på mig från Giambattista Valli. Lycka på galge helt enkelt!


GOTT NYTT ÅR!

1 kommentar: