fredag 16 september 2011

Tid för ansvar

Det var trevligt följa det högtidliga öppnandet i riksdagen i går. Inte för att de politiska nyheterna var särskilt många utan för att det känns tryggt att den ansvarsfulla linjen, trots den globala oron, står fast. Visst kan det vara fantasilöst att sitta still i båten, men det är att föredra i alla lägen framför det fantasifulla spenderandet som hade följt med Juholt som statsminister. Läs mer i dagens ledare


Vad som däremot överraskade var de många färgglada damerna, framför allt på gästläktaren frotterades vackra dräkter med en och annan prydlig hatt. Stal showen gjorde dock kungafamiljens kvinnliga medlemmar. Så eleganta i sina svartvita dräkter. Helt rätt!1 kommentar:

  1. Regeringens idefattigdom blir för varje dag allt tydligare. Snart har man malt ner ordet "ansvar" och blivit ett gäng administratörer, tjänstemän, i stället för sakfråge och idédrivande politiker. Alliansen löper samma risk som danska Venstre att tappa greppet och låta allt flyta på. Man har en uppgift, att skapa ett alternativ till det nu rådande sossesamhället, jobba på den. Komme sossarna åter finner de att allt nästan är som vanligt, bara att gå på och vi skulle knappt märka av det. Globaliseringsrådets utredning från 2009 och långtidsutredningen är handböcker i vad man ska göra.

    SvaraRadera