söndag 10 februari 2013

Näthatets komplexitet

I går dagens Skånskan skriver jag om näthatets komplexitet och vikten av att våga nyansera den ganska ensidiga bild som ges i den pågående debatten. Redan för några veckor sedan skrev jag om att hatet till lika stor del kommer från vänster, i motsats till mediabilden av att det primärt rör sig om högerextrema grupperingar som utövar hat och hot. Det är viktigt att kunna hålla flera saker i luften samtidigt, något som sällan funkar i ett medieklimat där alla springer åt samma håll samtidigt utan att reflektera. Journalistik handlar om att värdera, om att lägga fram en aspekt av sanningen och att därmed utelämna andra. Det är viktigt att komma ihåg.

1 kommentar:

  1. För det första: Bra skrivet. Ja, jag orkar inte luska ut din kontaktuppgifter och maila, men det går väl lika bra att skriva här. Jag hör till den grupp som inte vare sig får eller skriver "hatmail" så det är lite abstrakt. Gissar att hatmail är något som en ytterst liten grupp av människor i samhället drabbas av? Tänk om det finns många som tänker:
    Kanske det är bättre att åtminstone få ett hatmail än inget mail alls alls? Äntligen någon som bryr sig (även om det var otrevligt)

    SvaraRadera