söndag 14 april 2013

Så går det när kvottänket blir viktigare än åsikterna

Sent i går kom beskedet om att den kontroversielle Omar Mustafa lämnar socialdemokraternas partistyrelse. Det var inte en sekund för tidigt, dock kan man fråga sig hur det alls kunde vara möjligt att han alls kom in. I gårdagens Skånskan skrev jag om det anmärkningsvärda i situationen. Tyvärr är detta resultatet av något som pågår i samhället i stort som hänger ihop med besattheten att fylla kvoter istället för att identifiera bästa person till rätt position.

2 kommentarer:

  1. Kvoter och lika av varje sort är det viktigaste. Kolossala problem uppstår när ett grupp består av 9 personer och det ska vara lika många av varje.

    SvaraRadera
  2. Kvotering är ett sätt för "samhället" att med tvång uppnå en jämställdhet man annars inte skulle uppnå. Vi har redan sett konsekvenserna i form av diskriminering inom bl a universiteten. De mest kompetenta kvoteras bort för att etnicitet, kön osv går före.

    Enligt europeiska studier så är måttet på graden av ett lands jämställdhet kumulativt. Ju mer jämställt, ju mer tenderar könen att välja könsstereotypa arbeten. Någon som är förvånad?

    SvaraRadera